Српчани обрадовали суграђанина великог срца: Аутомобил као велико хвала Небојши

Дејан Јовичић
Српчани обрадовали суграђанина великог срца: Аутомобил као велико хвала Небојши

Србац - Небојша Вученовић, младић са посебним потребама из Српца, најбољи је примјер да се добро добрим враћа, јер је послије волонтерског рада и свесрдне помоћи другима на поклон добио аутомобил уз који ће му рад и свакодневица бити много лакши.

Група од тридесетак Српчана обрадовала је протеклог викенда свог суграђанина "голфом четворком" са аутоматским мјењачем и прилагођеним командама. Небојша је познат као велики хуманиста иако је још у осмој години претрпио тешку повреду главе због које му је десна рука паралисана, а уз то и отежано хода. Упркос томе, својом позитивном енергијом и преданим радом заслужио је велико поштовање.

- Радим као курир на одређено вријеме у општинској управи и увијек сам се трудио да не закасним на посао иако ми је кућа удаљена пет километара од посла. Уз нови аутомобил рад ће ми бити много лакши - рекао је Небојша додајући да је недавно положио возачки испит и то из првог покушаја.

Његова радна колегиница Невена Ждрња, која је учествовала у акцији прикупљања новца за куповину аутомобила, истиче да је Небојша примјер упорности.

- Толико воље за животом и напредовањем тешко је пронаћи у било којем младом човјеку, а камоли у некој особи која има одређени хендикеп. Многи желе да што прије оду у иностранство, а, у ствари, треба да се угледају на његов примјер и виде да је могуће остварити свој сан и на овим просторима - рекла је Невена.

Покретачи хуманитарне акције за куповину аутомобила који ће Небојши олакшати свакодневицу жељели су да остану анонимни.

Сапун

Небојша живи сам у домаћинству, јер су му недавно преминули отац и мајка, а с обзиром на то да нема стални посао, недавно је одлучио да покрене производњу природног сапуна од козјег млијека. Добио је финансијску подршку Омладинске банке из Српца која је његов пројекат оцијенила као један од најбољих у БиХ, због чега је чак добио прилику да га представи у Црној Гори на такмичењу најбољих омладинских пројеката у читавом региону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана