Srednjoškolski centar Pale dobio 15 računara sa opremom

Srna
Srednjoškolski centar Pale dobio 15 računara sa opremom

Pale - Delegacija Univerziteta Primorska iz Kopra uručila je danas Srednjoškolskom centru Pale 15 računara sa pratećom opremom koju je obezbijedila slovenačka firma „Aktual“.

Direktor Srednjoškolskog centra Pale Nedeljko Gazivoda zahvalio je donatorima iz Slovenije, ističući da je donacija veoma važna jer poboljšava kvalitet nastave na smjeru - mašinski tehničar za računarsko konstruisanje.


„Nastojimo da pružimo našim učenicima funkcionalna i što bolja znanja kako bi ih pripremili za tržište rada i studije“, rekao je Gazivoda novinarima.

On je dodao da su računari dopremljeni uz pomoć slovenačke i organizacija Crvenog krsta iz Istočnog Sarajeva.

Gazivoda kaže da saradnja sa Univerzitetom iz Slovenije traje godinama i da je već nekoliko svršenih srednjoškolaca sa Pala otišlo na studije u Sloveniju.

Rektor Univerziteta Primorska iz Kopra Dragan Marušić izrazio je zadovoljstvo današnjom posjetom Srednjoškolskom centru Pale, dodajući da se nada da će saradnja biti nastavljena.

„Želimo da ostvarimo trajni kontakt između naših zemalja“, rekao je Marušić i dodao da na Univerzitetu Primorska studira nekoliko studenata sa Pala i da im je u interesu da ih bude još više.

On kaže da je ovaj univerzitet internacionalan sa mnogo studenata i profesora iz drugih država.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković zahvalio je za donaciju, navodeći da učenici školovanjem u Srednjoškolskom centru Pale
stiču znanje, pa sa lakoćom kasnije studiraju tehničke nauke.

„Ovo nije prvi put da Vlada Slovenije pomaže građanima Pala. Oni su prije pet godina donirali 100.000 evra Sportsko-poslovnom centru žPekiž preko firme žElanž za opremanje najljepšeg objekta na prostoru opštine“, naglašava Vuković.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalan je Univerzitetu Primorska iz Kopra za sve što su uradili i izrazio nadu da će današnja posjeta rezultirati nastavkom saradnje i razmjenom studenata.

Srednjoškolski centar Pale pohađa 693 učenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana