Средњошколски центар Пале добио 15 рачунара са опремом

Срна
Средњошколски центар Пале добио 15 рачунара са опремом

Пале - Делегација Универзитета Приморска из Копра уручила је данас Средњошколском центру Пале 15 рачунара са пратећом опремом коју је обезбиједила словеначка фирма „Актуал“.

Директор Средњошколског центра Пале Недељко Газивода захвалио је донаторима из Словеније, истичући да је донација веома важна јер побољшава квалитет наставе на смјеру - машински техничар за рачунарско конструисање.


„Настојимо да пружимо нашим ученицима функционална и што боља знања како би их припремили за тржиште рада и студије“, рекао је Газивода новинарима.

Он је додао да су рачунари допремљени уз помоћ словеначке и организација Црвеног крста из Источног Сарајева.

Газивода каже да сарадња са Универзитетом из Словеније траје годинама и да је већ неколико свршених средњошколаца са Пала отишло на студије у Словенију.

Ректор Универзитета Приморска из Копра Драган Марушић изразио је задовољство данашњом посјетом Средњошколском центру Пале, додајући да се нада да ће сарадња бити настављена.

„Желимо да остваримо трајни контакт између наших земаља“, рекао је Марушић и додао да на Универзитету Приморска студира неколико студената са Пала и да им је у интересу да их буде још више.

Он каже да је овај универзитет интернационалан са много студената и професора из других држава.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић захвалио је за донацију, наводећи да ученици школовањем у Средњошколском центру Пале
стичу знање, па са лакоћом касније студирају техничке науке.

„Ово није први пут да Влада Словеније помаже грађанима Пала. Они су прије пет година донирали 100.000 евра Спортско-пословном центру жПекиж преко фирме жЕланж за опремање најљепшег објекта на простору општине“, наглашава Вуковић.

Начелник општине Пале Бошко Југовић захвалан је Универзитету Приморска из Копра за све што су урадили и изразио наду да ће данашња посјета резултирати наставком сарадње и размјеном студената.

Средњошколски центар Пале похађа 693 ученика.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана