Срећу србачких малишана употпунили звуци хармонике

Дејан Јовичић
Срећу србачких малишана употпунили звуци хармонике

Србац - Након три године трагања за донаторима Удружење родитеља и дјеце са посебним потребама „Извор” из Српца коначно је добило каду за подводну масажу која ће олакшати терапеутски третман за 30 дјеце са посебним потребама.

Донацију у износу од 29.000 КМ за набавку најсавременије “хабарт” каде за ову намјену обезбиједила је Амбасада Јужне Кореје.

Тим поводом у удружењу “Извор” приређено је право славље, а малишани су са својим родитељима то прославили уз закуску и торту, а засвирала је и хармоника. 

- Годинама смо покушавали доћи до новца, али нисмо успијевали и онда смо сасвим случајно послали захтјев корејској амбасади која је дала позитиван одговор. Послали смо им пројекат који су прихватили и од неколико понуђених опција, изабрана је најмодернија када која постоји за те намјене. Наша срећа је неописива, нисмо могли на љепши начин окончати годину - рекла је предсједница удружења Мира Татић.

Она додаје да ће се тиме указати потреба за новим кадровима, па ће тако бити ангажован још један терапеут који ће радити искључиво на “хабарт” кади са дјецом.

Дружењу је присуствовао и начелник Српца Млађан Драгосављевић који је изразио задовољство што су на овај начин побољшани услови рада у “Извору”.

- Ово је заиста хуман чин корејске амбасаде и у име цијеле локалне заједнице упућујем им искрену захвалност. Ми смо се такође потрудили да повећањем грантовских средстава из буџета омогућимо да дјеца са посебним потребама имају још боље услове за боравак. У посљедње двије године повећали смо издвајања за њих са 18.000 на 35.000 КМ годишње - рекао је Драгосављевић.

На свечаности у “Извору” подијељено је и 70 новогодишњих пакетића које је донирао Едукативно-културни центар “Ихтус” из Бањалуке, а за малишане је одиграна и новогодишња представа у извођењу аматерског позоришта младих “Домино” из Српца.

Дугогодишњи донатори

Дјецу са посебним потребама ових дана су обрадовали донатори из Српца који им помажу већ дуги низ година. Предраг Чергић је за 65 дјеце из овог удружења донирао 65 пакетића поводом православног празника Никољдана, а Жељко Берић је такође обезбиједио пакетиће за петоро дјеце са посебним потребама која похађају посебно одјељење основне школе у Српцу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана