Srebrenički mališani đaci savladavali saobraćajna pravila

K. Ć.
Srebrenički mališani đaci savladavali saobraćajna pravila

Srebrenica - Saobraćajno-obrazovna predstava "Mirka" izvedena je juče učenicima nižih razreda "Prve osnovne škole" i Osnovne škole "Kosta Todorović" iz Skelana, a đaci su potom na poligonu ispred škole pokazali svoje znanje.

Predstavi su prisustvovali ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Milija Radović i generalni sekretar Auto-moto saveza RS Ranko Babić. Cilj predstave "Mirka", ali i demonstracije kretanja đaka u saobraćaju je smanjenja broja saobraćajnih nesreća i povećanja stepena bezbjednosti.

- Riječ je o preventivnoj akciji koju zajednički sprovodimo u kontinuitetu. Srebrenički mališani su pokazala teoretsko znanje, a nadam se da su ga danas proširili i praktičnim znanjem - rekao je Trninić.

Radović je izjavio da je za tri godine predstavu "Mirka" gledalo oko 5.000 učenika i ocijenio da se ovaj način komunikacije sa djecom pokazao veoma uspješnim.

- Učenici su danas  naučili kako da pravilno pređu ulicu što je najvažnije, jer statistika pokazuje da oko 80 odsto djece  nastrada u saobraćaju pretrčavajući ulicu - istakao je Radović.

Babić je rekao da AMS RS svake godine u septembru počinje edukativnu kampanju  koja traje cijele godine.

Govoreći o ulaganjima Vlade RS, ministar Trninić je poručio da Vlada vodi računa o svim dijelovima RS, podsjetivši da je od 2007. godine u putnu infrastrukturu na području Srebrenice i Bratunca uloženo više od 60 miliona KM.

- Ove godine planiramo uložiti još pet miliona maraka u rekonstrukciju regionalnog puta Drinjača-Bratunac-Skelani - rekao je Trninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana