Сребреница: Поклони за 26 беба

Срна
Сребреница: Поклони за 26 беба

Сребреница - У Сребреници је вечерас одржана "Конференција беба" којој је присуствовало 26 беба рођених ове и прошле године, којима су уручени скромни поклони.

Поклони су уручени најмлађој беби Тари Грујичић, најстаријој беби Дуњи Грујичић, док Улмихана Авдић има највише браће и сестара - двоје.


У такмичењу беба у пузању најбржи је био Харис Авдић коме је уручена скромна награда.

Након кратког дефилеа сребреничким тргом за бебе и њихове родитеље симпатичан забавни програм извели су малишани из сребреничког обданишта "Полетарац".

Начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Бего Бектић рекао је у обраћању окупљенима да је циљ организовања ове манифестације да се укаже на негативну демографску слику и промовише рађање и здрава породица.

Он је навео да од ове године општина Сребреница издваја одређена средства за финансирање вантјелесне оплодње за брачне парове који желе, а немају дјецу.

Већина дјеце из сеоских средина, као и нека из урбаног дијела нису присуствовала овој манифестацији.

Вечерас у Сребренице није ни бирано предсједништво "Конференције беба" јер је оцијењено да би то дало непотребно озбиљан карактер овој забавној и веселој манифестацији.

Поједини родитељи нису хтјели да доведу дјецу на манифестацију због, како су објаснили, њеног "неадекватног, преозбиљног и тенденциозног назива жконференција бебаж и избора предсједништва жконференцијеж".

Један од родитеља каже да поједини родитељи сматрају да избор предсједништва "Конференције беба" представља манипулисање дјечијим идентитетима, јер други бирају у њихово име.

Он истиче да би "смотра беба" био прихватљивији и љепши назив манифестације и да не треба бирати предсједништво чиме би се избјегла злоупотреба дјечијих права.

Покровитељ ове манифестације је Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, а организатор и спонзор је општина Сребреница.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана