Србачким пољопривредницима за подстицаје 50.000 марака

Србачким пољопривредницима за подстицаје 50.000 марака 22.06.2018 13:58 | Д. Ј.

Србац - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је јавни позив за подстицаје у пољопривреди, за шта ће из буџета општине у овој години бити издвојено 50.000 КМ.

Највише средстава је намијењено за подршку увођењу система за наводњавање у ратарској, повртарској и воћарској производњи, односно до 25.000 КМ, а крајњи рок за подношење захтјева је 30. јун.

- Предвидјели смо и подстицаје у износу од 10.000 КМ за произведено и продато поврће у заштићеном простору, односно пластеницима и набавку мицелија са супстратом за произвођаче гљива. Исти износ је намијењен за подстицаје узгоја стеоних квалитетно-приплодних јуница, док ће удружењима пчелара за проширење пчелињих друштава бити додијељено до 5.000 КМ - рекао је Драгосављевић.

Он напомиње да је крајњи рок за подношење захтјева за ове врсте подстицаја 30. септембар.

- Подстицаје могу остварити подносиоци захтјева са пребивалиштем, односно сједиштем на подручју Српца који задовољавају остале услове утврђене Правилником о условима и начину остваривања новчаних подстицаја у пољопривреди за 2018. годину - рекао је Драгосављевић.

Обрасци захтјева за остваривање права на подстицаје могу се добити у Центру за пружање услуга грађанима у згради општине, Одјељењу за привреду, пољопривреду и друштвене дјелатности и званичној интернет страници општине Србац.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица