Србачки пчелар Жељко Глигорић поклонио 40 тегли меда дјеци са посебним потребама

Д. Ј.
Србачки пчелар Жељко Глигорић поклонио 40 тегли меда дјеци са посебним потребама

Србац - Пчелар Жељко Глигорић из Жупског Разбоја код Српца поклонио је 40 тегли меда Удружењу родитеља и дјеце са посебним потребама "Извор" из Српца.

Глигорић, који има око 60 пчелињих друштава и сваке године произведе веће количине меда, до сада је на десетине тегли дијелио члановима породице. Ове године одлучио је да обрадује дјецу са сметњама у развоју.

- Фамилија ће ове године ипак морати да посегне за новчаником и плати мед, јер је моја жеља била да га бесплатно добију сви чланови удружења "Извор". Волим да дођем у ово удружење јер се активно ради са дјецом која су веома вриједна и од њих се може доста тога корисног научити - рекао је Глигорић.

Каже да се пчеларством почео бавити сасвим случајно, након што је прије 17 година у шупљини дрвета пронашао рој пчела. Редовно посјећује семинаре о пчеларству, трудећи се да се едукује. Поред меда, производи прополис и друге пчелиње производе.

Предсједница удружења "Извор" Мира Татић захвалила је донатору што сваке године обрадује ово удружење медом који је, према њеним ријечима, најбоља превентива у борби против грипа и прехладе.

- Ово није његова прва донација јер је и прошле године, током божићних празника, нашем удружењу донирао пет килограма меда. Посебно ми је драго што се многи хуманисти посљедњих година сами јављају у наше удружење и нуде своју помоћ, јер је то знак да смо препознати у друштву, а помоћ нашим члановима је и те како потребна - рекла је Татићева.

Она је додала да су их се ових дана сјетили и у фирми "Вук комерц" која је донирала камион шљунка, уз помоћ којег је уређен паркинг и побољшан прилаз Центру за дјецу са посебним потребама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана