Србачки Центар за социјални рад обучен у ново рухо

Д. Ј.
Србачки Центар за социјални рад обучен у ново рухо

Србац - Србачки Центар за социјални рад, који је годинама био девастиран, ускоро ће добити адекватне услове за рад са најугроженијим категоријама грађана.

Захваљујући донацији Владе Србије од 50.000 евра, већ пет мјесеци траје обнова те зграде, а завршне радове јуче је обишао начелник Српца Млађан Драгосављевић, који је изразио задовољство што ће коначно бити ријешен дугогодишњи проблем једне од најстаријих зграда у општини.

- Знатно ће бити олакшан приступ канцеларијама, посебно старим и изнемоглим лицима, која се више неће морати пењати на спрат јер је за њихове потребе адаптирана канцеларија у приземљу. Све је рађено по принципу енергетске ефикасности, што омогућава уштеде - рекао је он. Директорица центра Слађана Поткоњак каже да је замијењен кров, уређена фасада и замијењена столарија на већини прозора и врата, а уведено је и централно гријање, за шта је набављена пећ на пелет. 

Истим пројектом обухваћена је и санација просторија Борачке организације општине Србац и предузећа за запошљавање инвалида “Борац”, које се налазе у овој згради, као и санација спомен-собе у приземљу објекта.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана