Србац: Студентима стипендије послије три године

Д. Ј.
Србац: Студентима стипендије послије три године

Србац - Студентима из Српца ће након више од три године на рачуне ускоро бити уплаћене стипендије за које ће из општинског буџета бити издвојено 50.000 КМ.

Уговоре са 92 стипендиста у суботу је потписао начелник општине Србац Млађан Драгосављевић, који је рекао да је и поред тешке финансијске ситуације, општинска управа обезбиједила новац за подршку.

- Средства су симболична, али ћемо их исплаћивати редовно. Очекујем да ће прва стипендија бити исплаћена већ у току идуће седмице - рекао је Драгосављевић.

Стипендије су посљедњи пут исплаћене 2014. године, а због скупштинске блокаде и политичких турбуленција, претходна власт до краја мандата није расписивала нови конкурс за стипендирање.

Ученик генерације Центра средњих школа "Петар Кочић" Јована Татић рекла је да ће јој стипендија бити од великог значаја.

- Ово ће бити подстицај свим младим људима да се након завршетка школовања врате у локалну заједницу и трудом и знањем допринесу њеном развоју - рекла је Јована која је уписала Правни факултет у Бањалуци.

Стипендије су одобрене за 66 студената са јавних и 14 са приватних факултета. Одобрене су и стипендије за шест студената из категорије социјалних и борачких категорија и за ученика генерације у средњој школи. Њима ће бити исплаћено пет мјесечних стипендија по 100 КМ. Стипендије ће добити и пет студената на мастер студијама по Болоњском систему школовања и постдипломским студијама по досадашњем систему школовања. Њима ће једнократно бити исплаћено 500 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана