Srbac: Srndać posjetio lovce u gradu

D. J.
Srbac: Srndać posjetio lovce u gradu

Srbac - Nakon što je prije pola godine Srpcem prošetao jelen, proteklog vikenda je u centar ove opštine zalutao i srndać starosti od dvije do tri godine.

Srndać je viđen kod stambenih zgrada u blizini jedne od najprometnijih ulica, a uslikao ga je Srpčanin Danijel Pejaković. Pretpostavlja se da je došao iz šume, gdje se ubrzo i vratio. Zanimljivo je da se srndać prošetao parkingom ispred zgrade u kojoj žive predsjednik srbačkog lovačkog udruženja Goran Savanović i predsjednik Skupštine ovog udruženja Goran Tatić, a da sve bude još simboličnije, udruženje lovaca upravo nosi naziv "Srna".

- Možda je bio jedan od srndaća kojima redovno donosim hranu u obližnjoj šumi, pa mi je upratio trag i došao da bih ga počastio još jednim obilnim obrokom - kroz šalu kaže Savanović.

On ističe da nije slučajnost što je ova životinja zalutala u najuže gradsko jezgro, jer je u posljednje vrijeme popravljeno stanje divljači, tako da ih danas ima u znatno većem broju.

Savanović je pojasnio da se i ranije dešavalo da poneki jelen iz šuma Slavonije prepliva Savu u Bajincima i Kaocima. Sličan primjer lutanja divljači dogodio se krajem prošle godine, kada je gradom prošetao jelen sa velikim rogovima. Jelen se kretao jednom od gradskih ulica, a potom otišao u pravcu Doma zdravlja, gdje mu se izgubio trag.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana