Србац: Срндаћ посјетио ловце у граду

Д. Ј.
Србац: Срндаћ посјетио ловце у граду

Србац - Након што је прије пола године Српцем прошетао јелен, протеклог викенда је у центар ове општине залутао и срндаћ старости од двије до три године.

Срндаћ је виђен код стамбених зграда у близини једне од најпрометнијих улица, а усликао га је Српчанин Данијел Пејаковић. Претпоставља се да је дошао из шуме, гдје се убрзо и вратио. Занимљиво је да се срндаћ прошетао паркингом испред зграде у којој живе предсједник србачког ловачког удружења Горан Савановић и предсједник Скупштине овог удружења Горан Татић, а да све буде још симболичније, удружење ловаца управо носи назив "Срна".

- Можда је био један од срндаћа којима редовно доносим храну у оближњој шуми, па ми је упратио траг и дошао да бих га почастио још једним обилним оброком - кроз шалу каже Савановић.

Он истиче да није случајност што је ова животиња залутала у најуже градско језгро, јер је у посљедње вријеме поправљено стање дивљачи, тако да их данас има у знатно већем броју.

Савановић је појаснио да се и раније дешавало да понеки јелен из шума Славоније преплива Саву у Бајинцима и Каоцима. Сличан примјер лутања дивљачи догодио се крајем прошле године, када је градом прошетао јелен са великим роговима. Јелен се кретао једном од градских улица, а потом отишао у правцу Дома здравља, гдје му се изгубио траг.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана