Srbac: Raspisan oglas za dodjelu stipendina

D. J.
Srbac: Raspisan oglas za dodjelu stipendina

Srbac - Načelnik Srpca Mlađan Dragosavljević raspisao je oglas o dodjeli stipendija za školsku 2017/18. godinu, za šta je budžetom predviđeno 60.000 KM, što je za 10.000 više u odnosu na prošlu godinu.

Stipendije će biti dodijeljene u tri kategorije i to prema socijalnom statusu, za master studije po Bolonjskom sistemu školovanja i postdiplomske studije po dosadašnjem sistemu školovanja, kao i stipendije za ostale studente.

- Prioritet smo dali djeci poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studentima bez roditeljskog staranja, onima čiji su roditelji korisnici stalne novčane pomoći i studentima sa invaliditetom koji ostvaruju pravo na dodatak za pomoć i njegu drugog lica - rekao je Dragosavljević.

On je dodao da pravo na stipendije imaju studenti koji imaju prebivalište na području opštine Srbac najmanje godinu prije podnošenja prijave i redovno upisani studenti, kao i studenti koji na prvom ciklusu studija nisu stariji od 25 godina i na drugom ciklusu studija od 27 godina.

- U izuzetnim slučajevima, stipendija se može dodijeliti i starijim studentima, u slučajevima teže bolesti, njege djeteta do godine života, održavanja trudnoće i drugim opravdanim slučajevima. Izuzetak su i studenti studija koje traju pet ili šest godina i koji na prvom ciklusu mogu primati stipendiju do 27 godina života - naglasio je Dragosavljević. Rok za podnošenje zahtjeva je 2. februar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana