Србац: Расписан оглас за додјелу стипендина

Д. Ј.
Србац: Расписан оглас за додјелу стипендина

Србац - Начелник Српца Млађан Драгосављевић расписао је оглас о додјели стипендија за школску 2017/18. годину, за шта је буџетом предвиђено 60.000 КМ, што је за 10.000 више у односу на прошлу годину.

Стипендије ће бити додијељене у три категорије и то према социјалном статусу, за мастер студије по Болоњском систему школовања и постдипломске студије по досадашњем систему школовања, као и стипендије за остале студенте.

- Приоритет смо дали дјеци погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије, студентима без родитељског старања, онима чији су родитељи корисници сталне новчане помоћи и студентима са инвалидитетом који остварују право на додатак за помоћ и његу другог лица - рекао је Драгосављевић.

Он је додао да право на стипендије имају студенти који имају пребивалиште на подручју општине Србац најмање годину прије подношења пријаве и редовно уписани студенти, као и студенти који на првом циклусу студија нису старији од 25 година и на другом циклусу студија од 27 година.

- У изузетним случајевима, стипендија се може додијелити и старијим студентима, у случајевима теже болести, његе дјетета до године живота, одржавања трудноће и другим оправданим случајевима. Изузетак су и студенти студија које трају пет или шест година и који на првом циклусу могу примати стипендију до 27 година живота - нагласио је Драгосављевић. Рок за подношење захтјева је 2. фебруар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана