Srbac: Platite što ste pojeli

Cvija Mrkonjić
Srbac: Platite što ste pojeli

Srbac - Radnici srbačkog Centra za kulturu i sport juče su istakli transparente ispred Doma kulture kojima su ukazali da su radnici u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač opština primili zadnju platu za oktobar, dok su zaposleni u Centru zadnja primanja dobili za mart ove godine.

Oni su transparentima pozvali opštinare da plate ono što su pojeli aludirajući na restoran sportske dvorane u kojem su se hranili radnici opštinske uprave. Restoran je nedavno zatvoren zbog dugovanja prema dobavljačima od oko 20.000 maraka.

- Nećemo odustati od naših zahtjeva i obustavljamo sve kulturne i sportske aktivnosti dok se ne deblokira račun naše ustanove i dok ne dobijemo plate i ovjerimo knjižice jer se ne možemo liječiti već dvije godine - rekao je predsjednik Štrajkačkog odbora Dragiša Vukotić.

Štrajkače je juče obišao načelnik opštine Srbac Drago Ćirić, koji im je obećao da će do kraja godine riješiti dugove prema Poreskoj upravi i da će dobiti najmanje dvije plate.

- Čekamo veći priliv sredstava u budžet ovih dana i mislim da ćemo ispoštovati minimum uslova koje ste postavili. Ostatak dugova se može riješiti iz vlastitih prihoda Centra, ali je problem što imate nesposoban menadžment koga treba mijenjati - istakao je Ćirić.

On je podsjetio da opština duguje Centru 45.777 KM na osnovu granta i toplih obroka i da će veći dio ovih obaveza biti plaćen do kraja godine.

Direktor Centra za kulturu i sport Danijela Vukotić kaže da se ne obazire na načelnikove prijetnje, jer ima podršku zakonodavne vlasti.

- Većina odbornika je glasala za moje imenovanje i podržavala je do sada izvještaje o radu koje sam podnosila. Smatram da radim svoj posao kako treba i nema razloga da to ne činim i dalje - poručila je Vukotićeva.

Protesti

Ukoliko do kraja sedmice ne bude ispunjen bar dio zahtjeva 11 štrajkača iz Centra za kulturu i sport je najavilo proteste i preduzimanje oštrijih mjera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana