Srbac: Djeci bolji uslovi za učenje

D. J.
Srbac: Djeci bolji uslovi za učenje

Srbac - Poslije gotovo dvomjesečne pauze u radu, udruženje građana "C.E.Z.A.R." iz Srpca će od 1. novembra u novim prostorijama dočekati stotinak mališana koji pohađaju sekcije i kurseve u ovoj ustanovi.

U ovom udruženju su bili prinuđeni da stave ključ u bravu u avgustu jer je dosadašnji prostor bio devastiran zbog vlage, pa bi nastavkom rada rizikovali zdravlje djece.

- Načelnik opštine Drago Ćirić nam je pomogao da nađemo novi objekat u blizini Centra srednjih škola, koji će nam biti izdavan u zakup. Podršku će nam pružiti i opštinska uprava koja je i do sada izdvajala novac iz budžeta za naš rad. Nove prostorije će biti komfornije, ljepše i mnogo bliže osnovnoj i srednjoj školi - rekla je direktor udruženja Darija Prgomelja.

U udruženju kažu da su im potrebni honorarni saradnici koji će raditi sa djecom, ali i odraslima u sekcijama i kursevima za strane jezike i kreativnim radionicama.

- Potreban nam je i omladinski radnik koji će biti angažovan honorarno na 20 časova sedmično, te volonter za rad sa djecom - istakla je Prgomelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana