Србац: Дјеци бољи услови за учење

Д. Ј.
Србац: Дјеци бољи услови за учење

Србац - Послије готово двомјесечне паузе у раду, удружење грађана "Ц.Е.З.А.Р." из Српца ће од 1. новембра у новим просторијама дочекати стотинак малишана који похађају секције и курсеве у овој установи.

У овом удружењу су били принуђени да ставе кључ у браву у августу јер је досадашњи простор био девастиран због влаге, па би наставком рада ризиковали здравље дјеце.

- Начелник општине Драго Ћирић нам је помогао да нађемо нови објекат у близини Центра средњих школа, који ће нам бити издаван у закуп. Подршку ће нам пружити и општинска управа која је и до сада издвајала новац из буџета за наш рад. Нове просторије ће бити комфорније, љепше и много ближе основној и средњој школи - рекла је директор удружења Дарија Пргомеља.

У удружењу кажу да су им потребни хонорарни сарадници који ће радити са дјецом, али и одраслима у секцијама и курсевима за стране језике и креативним радионицама.

- Потребан нам је и омладински радник који ће бити ангажован хонорарно на 20 часова седмично, те волонтер за рад са дјецом - истакла је Пргомеља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана