Србац: Бундева и прасићи донијели титулу лажова године

Дејан Јовичић
Србац: Бундева и прасићи донијели титулу лажова године

Србац - У конкуренцији седам такмичара, на годишњој скупштини Удружења лажова у Ситнешима, за лажова године у србачкој општини проглашен је Радивоје Обрадовић из Доњих Срђевића.

Он, наиме, тврди да је засадио огромну бундеву у коју се успјела сакрити крмача са 12 прасића.

Он је тријумфално однио побједу, а на манифестацији се окупило 30 највећих лажова из свих крајева србачке општине.

Ово несвакидашње такмичење одржава се пуних 67 година, када је основано друштво које је обожавало шалу и сатиру и то нарочито на свој рачун. До 1974. године дјеловали су под називом "Андрповци", а од тада су регистровани као Удружење лажова, на чијем се челу налази доживотни предсједник, 84-годишњи Владо Ракић из Горњих Срђевића.

- Сваке године се скупимо на једном мјесту и лажемо до миле воље, а све то зачинимо пјесмом и правим весељем. Окупили смо лажове из десетак села и града Српца, а све више се укључује и омладина, што гарантује да ће наше удружење имати дуг живот - каже секретар удружења Вид Бабић.

Он је на такмичењу освојио друго мјесто са причом да су својевремено припадници УНПРОФОР-а слетјели у његово двориште поквареним хеликоптером, који је поправио најобичнијим мајсторским кључем, а они су му заузврат пропелером уредили двориште и воћњак.

Побједнику такмичења припала је симболична награда у виду гајбе пива, док су другопласирани и трећепласирани освојили по флашу вина.

- Захвалан сам жирију који је повјеровао у моју лаж да сам приликом лова наишао на три зеца која су се картала у шуми. Када сам их узео на нишан, један од њих ме спазио и викнуо осталима да бјеже. Међутим, преостала двојица су му рекли да не паничи јер су ме препознали и вјеровали да ћу их сигурно промашити јер немам појма у гађању - рекао је трећепласирани Душан Малиновић.

Дружење лажова је настављено до касних вечерњих часова, а нови састанак заказан је идуће године на истом мјесту.

Лањски побједник

Прошле године титулу највећег лажова понио је Симеун Татић, који је испричао "истиниту причу" о једном свом другу из Србије који је заједно са њим 30 година радио у аустријском граду Линцу. Њега је, како каже, за вријеме годишњег одмора убио гром и када је спровод требало да крене испред куће, отворен сандук су држали под јабуковим гранама које су наводно извукле електрицитет и на запрепашћење присутних он је оживио, након чега је настало велико славље. Када је послије једне године умро природном смрћу, супруга је забранила да га држе под јабуком бојећи се да се не понови случај из прошле године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана