Spomen-ploča u Bijeljini uveličala bi jubilej

Lj. A.
Spomen-ploča u Bijeljini uveličala bi jubilej

Bijeljina - Za izgradnju spomen-ploče na hramu Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u Kasarni “Vojvoda Stepa Stepanović” u Bijeljini neophodno je 8.800 KM, što Vojna crkva nije u mogućnosti sama da obezbijedi.

Prema riječima vojnog sveštenika Vase Popovića, izgradnja spomen-ploče je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku i zavisi od pomoći ljudi dobre volje. On je istakao da je postavljanje spomen-ploče posebno značajno u godini kada se obilježava veliki jubilej.

- U godini u kojoj proslavljamo 100 godina od pobjede u Velikom ratu, od 1914. do 1918. godine, 73 godine od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu i 26 godina od formiranja Vojske RS, apelujemo na sve ljude dobre volje da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu da obezbijedimo novac za izradu spomen-ploče na ovom hramu - rekao je Popović. On ističe da će spomen-ploča svjedočiti o vojnoj tradiciji srpskog naroda i čuvati uspomenu na sve poginule borce 65. zaštitnog motorizovanog puka u Odbrambeno-otadžbinskom ratu, koji je bio elitna jedinica pri Glavnom štabu Vojske RS.

Novčani prilog za izgradnju spomen-ploče može se uplatiti na broj žiro-računa Crkvene opštine Bijeljina 571-030-00000515-61 u Komercijalnoj banci sa naznakom “Vojna crkva u Bijeljini”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana