Спомен-плоча у Бијељини увеличала би јубилеј

Љ. А.
Спомен-плоча у Бијељини увеличала би јубилеј

Бијељина - За изградњу спомен-плоче на храму Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у Касарни “Војвода Степа Степановић” у Бијељини неопходно је 8.800 КМ, што Војна црква није у могућности сама да обезбиједи.

Према ријечима војног свештеника Васе Поповића, изградња спомен-плоче је од изузетног значаја за Републику Српску и зависи од помоћи људи добре воље. Он је истакао да је постављање спомен-плоче посебно значајно у години када се обиљежава велики јубилеј.

- У години у којој прослављамо 100 година од побједе у Великом рату, од 1914. до 1918. године, 73 године од побједе над фашизмом у Другом свјетском рату и 26 година од формирања Војске РС, апелујемо на све људе добре воље да у складу са својим могућностима помогну да обезбиједимо новац за израду спомен-плоче на овом храму - рекао је Поповић. Он истиче да ће спомен-плоча свједочити о војној традицији српског народа и чувати успомену на све погинуле борце 65. заштитног моторизованог пука у Одбрамбено-отаџбинском рату, који је био елитна јединица при Главном штабу Војске РС.

Новчани прилог за изградњу спомен-плоче може се уплатити на број жиро-рачуна Црквене општине Бијељина 571-030-00000515-61 у Комерцијалној банци са назнаком “Војна црква у Бијељини”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана