Спас за малине у сушним данима

К. Ћ.
Спас за малине у сушним данима

Братунац - Модерни систем за наводњавање, вриједан око 9,2 милиона марака, пуштен је јуче у рад у општини Братунац коју су посјетили високи званичници Српске.

Предсједник РС Милорад Додик истакао је да је тај пројекат од великог значаја јер је дошао до најудаљенијих парцела што омогућава квалитетну и сигурну пољопривредну производњу без обзира на сушна љета, те повећање приноса.

- За то смо уложили око 9,2 милиона КМ, а овим пројектом смо највише помогли пољопривредницима - истакао је Додик након што је са министром пољопривреде, шумарства и водопривреде Стевом Мирјанићем и начелником Недељком Млађеновићем пустио у рад систем за наводњавање 436 хектара малине.

- Влада Српске се опредијелила да субвенционира 15 одсто од продајне цијене малине, што показује да желимо подржати и очувати ту производњу, колико год то било тешко - рекао је Додик и додао да би то могло да буде близу 40 фенинга за килограм малине.

Млађеновић је нагласио да је Влада Српске уложила више од 90 милиона КМ у Братунац.

- Имамо и 20 милиона обезбијеђених пројеката посредством Владе. У току су јавни позиви - рекао је Млађеновић.

Предсједник Српске јуче је разговарао и са руководством Техничког ремонта Братунац гдје је направљена машина за хуманитарно деминирање. Додик сматра да ће тај производ бити конкурентан на европском и свјетском тржишту.

Додик је јуче боравио и у Власеници гдје је са начелником Мирославом Краљевићем разговарао о важним питањима за ту општину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана