Solidarnost mještana Poljavnica kod Novog Grada: Pomažu komšiji da podigne štalu na zgarištu

 Solidarnost mještana Poljavnica kod Novog Grada: Pomažu komšiji da podigne štalu na zgarištu 07.02.2018 07:01 | Srna

Novi Grad - U domaćinstvu Rajka Ivanovića u Poljavnicama kod Novog Grada, zahvaljujući pomoći komšija, počela je izgradnja štale, nakon što je stari objekat izgorio u požaru.

Ivanović kaže da poslije požara, koji je izbio u noći 26. na 27. januar, nije očekivao bilo kakvu pomoć i da je bio iznenađen postupkom prijatelja i komšija, koji su za samo dva dana očistili ostatke izgorjele štale i počela je stizati pomoć.

- Požar je kasno uočen. Došli su vatrogasci, došle su komšije, ali gornji dio je bio drven i bilo je uskladišteno sijeno i slama. Uspjeli smo da spasimo ovce, a krmača i prasad su izgorjeli - kazao je Ivanović.

Nije mislio da se obraća bilo kome za pomoć, jer, kako kaže, nije ni prvi ni posljednji kojeg je zadesila nesreća.

- Razmišljao sam da ću nekako skrpiti nešto i šta da se radi. Međutim, svi su pritekli, prikupljen je novac, građevinski materijal i izlili smo prvu ploču. Ako Bog da biće i pokriveno - rekao je Ivanović.

On kaže da, koliko god da ga je pogodila nesreća, toliko ga je, s druge strane, zatekao i obradovao postupak komšija.

- Osjećao sam da nisam sam i da imam podršku. Osim novca i materijala, nude i pomoć u radu. Stvarno ne znam kako da zahvalim, ne mogu nikog izdvojiti kad su svi pomogli koliko su mogli - ističe Ivanović.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica