Солидарност мјештана Пољавница код Новог Града: Помажу комшији да подигне шталу на згаришту

Срна
Солидарност мјештана Пољавница код Новог Града: Помажу комшији да подигне шталу на згаришту

Нови Град - У домаћинству Рајка Ивановића у Пољавницама код Новог Града, захваљујући помоћи комшија, почела је изградња штале, након што је стари објекат изгорио у пожару.

Ивановић каже да послије пожара, који је избио у ноћи 26. на 27. јануар, није очекивао било какву помоћ и да је био изненађен поступком пријатеља и комшија, који су за само два дана очистили остатке изгорјеле штале и почела је стизати помоћ.

- Пожар је касно уочен. Дошли су ватрогасци, дошле су комшије, али горњи дио је био дрвен и било је ускладиштено сијено и слама. Успјели смо да спасимо овце, а крмача и прасад су изгорјели - казао је Ивановић.

Није мислио да се обраћа било коме за помоћ, јер, како каже, није ни први ни посљедњи којег је задесила несрећа.

- Размишљао сам да ћу некако скрпити нешто и шта да се ради. Међутим, сви су притекли, прикупљен је новац, грађевински материјал и излили смо прву плочу. Ако Бог да биће и покривено - рекао је Ивановић.

Он каже да, колико год да га је погодила несрећа, толико га је, с друге стране, затекао и обрадовао поступак комшија.

- Осјећао сам да нисам сам и да имам подршку. Осим новца и материјала, нуде и помоћ у раду. Стварно не знам како да захвалим, не могу никог издвојити кад су сви помогли колико су могли - истиче Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана