Snijeg na prevoju Han pogled 85 centimetara, saobraćaj otežan

Srna
Snijeg na prevoju Han pogled 85 centimetara, saobraćaj otežan

Zvornik - Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su prohodni, ali je zbog snijega odvijanje saobraćaja otežano na svim dionicama, posebno na prevojima Han pogled i Crni vrh, te na dijelovima puta Šekovići-Kaštelj i Milići-Skelani, saopšteno je danas iz preduzeća “Zvornikputevi”.

Na prevoju Han pogled temperatura vazduha iznosi minus četiri stepena Celzijusovih, a visina snijega oko 85 centimetara, dok na kolovozu ima ugaženog snijega od dva do tri centimetra, bez leda.

Na regionalnom putu Šekovići-Kaštelj visina snijega iznosi 75 centimetara, a na magistralnom putu Zvornik-Tuzla preko Crnog vrha oko 30 centimetara.

Na dijelu regionalnom putu od Milića do Skelana, granica prema Srbiji, visina snijega iznosi i do 70 centimetara, sa ugaženim snijegom na kolovozu od dva-tri centimetra.

Ekipe “Zvornikputeva” su na terenu i rade na raščišćavanju snijega i posipanju kolovoza.

Iz “Zvornikputeva” podsjećaju vozače da na put ne kreću bez obavezne zimske opreme, kao i na opreznu vožnju u usjecima, zasjecima, upozoravajući da su na pojedinim dionicama mogući odroni.

Punktovi “Zvornikputeva” za održavanje magistralnih i regionalnih puteva u zimskim uslovima nalaze se na prvohu Han pogled, u Karakaju i Bratuncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana