Snažno nevrijeme pogodilo Kostajnicu

RTRS
Snažno nevrijeme pogodilo Kostajnicu

Kostajnica - Kostajnicu je danas oko podne pogodilo snažno nevrijeme. Nakon bujične poplave, situacija je u popodnevnim časovima stabilizovana. Voda se povukla sa gradskih ulica i saobraćajnica.

Obilna kiša koja je padala od 11.00 do 13.00 časova dovela je do izlivanja potoka, a centar grada preplavile su oborinske vode koje kanalizacija nije mogla primiti.

Prema riječima mještana sve se desilo veoma brzo.

Zbog obilne kiše izlili su se potoci Bubnjarica i Tavija, a količina padavina je bila tolika da ih odvodi nisu mogli da prime.

Pod vodom je bio dio gradskih ulica, a poplavljeno je i nekoliko poslovnih prostora, te dio pomoćnih objekata pored porodičnih kuća.

Voda je prodrla i u krug fabrike "Sana Linea". Ekipe Komunalnog preduzeća i Dobrovoljnog vatrogasnog društva izašle su na teren, a stanje se stabilizovalo oko 13.30 časova.

Opštinske ekipe obilaze teren kako bi prikupili podatke o šteti koju je nevrijeme prozrokovalo. Velike padavine izazvale su i odrone.

Obilne julske padavine prouzrokovoale su poplave, odrone i klizišta i u Federaciji BiH. Stanje prirodne nesreće proglašeno je u Varešu, Olovu i Ilijašu. 

Posebno dramatično bilo je u Zenici, gdje su pripadnici Specijalne policijske jedinice MZP-a ZDK u naselju Kanal spasili dvije osobe od nabujale rijeke Bosne.

Prava drama se odvijala nakon dojave da su dvije osobe ostale na adi usred rijeke nakon naglog porasta vodostaja.

Specijalci su adi prišli motornim čamcem, te su vrlo brzo osigurali zatočene na adi i evakuisali ih na obalu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana