Smijenjen zamjenik načelnika opštine

Krstina Ćirković
Smijenjen zamjenik načelnika opštine

Bratunac - Odbornici Skupštine opštine Bratunac juče su na redovnoj sjednici drugi put razriješili dužnosti zamjenika načelnika opštine Amelu Salkić, koja je izabrana za kandidata Stranke demokratske akcije.

Smjenu Salkićeve predložio je načelnik Nedeljko Mlađenović i 19 odbornika pozicije u ovom lokalnom parlamentu.

Na tu funkciju je drugi put, imenovan Adil Osmanović zvani Taran iz Socijaldemokratske partije.

Poslije razrješenja Salkićeva je izjavila novinarima da neće napustiti kancelariju zamjenika načelnika, sve dok joj opština ne izmiri obaveze u skladu sa sudskom presudom.

- S obzirom na to da sam podnijela zahtjev za izmirenje obaveza, a da to opština još nije učinila, nastojaću da sutra ne izađem iz kancelarije, dok mi ne isplate dug, u skladu sa sudskom presudom - rekla je Salkićeva navodeći da joj opština duguje 28 plata.

Amela Salkić smijenjena je sa dužnosti zamjenika načelnika 11. juna 2009. godine, a vraćena je na isto mjesto 12. aprila ove godine na osnovu presude Okružnog suda Bijeljina u postupku izvršenja presude Vrhovnog suda Republike Srpske.

Protiv ponovne smjene Salkićeve bio je odbornik SNSD-a Milijan Vujić, koji nije bio u skupštinskoj sali kada se glasalo, ali je prije toga saopštio svoj stav.

- Pitam koliko košta ova politička igrarija i protivim se tome iz ekonomskih i finansijskih razloga, jer će opština imati duple troškove isplaćujući plate smijenjenom i imenovanom zamjeniku načelnika - rekao je Vujić.

Za smjenu Salkićeve glasalo je 19 odbornika iz SDS, PDP, DNS, SDP, SP i nekoliko nezavisnih odbornika. Protiv smjene glasala su sva četiri odbornika SDA, jedan odbornik je uzdržan, a šest nije pristupilo glasanju. Iako je izjašnjavanje bilo tajno, Samira Avdić iz SDP-a je javno glasala za smjenu, nakon što je prethodno rekla da će njena politička partija podržati “svaku smjenu” kadrova SDA u Bratuncu.

Nedeljko Mlađenović tvrdi da je Salkićeva od imenovanja do sada izbjegavala bilo kakvu saradnju s njim i sa Skupštinom i to je, između ostalog, navedeno u pisanom obrazloženju, koje je sa potpisima 19 odbornika podijeljeno bratunačkim parlamentarcima.

Mustafa Golić

U dnevni red jučerašnje sjednice nije uvršten prijedlog 11 odbornika iz opozicije, koji su podnijeli inicijativu o razrješenju dužnosti predsjednika Skupštine opštine Bratunac Mustafe Golića, koji je bio kandidat koalicije SDA-SBiH, a koji je nedavno prešao u SDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana