Смијењен замјеник начелника општине

Крстина Ћирковић
Смијењен замјеник начелника општине

Братунац - Одборници Скупштине општине Братунац јуче су на редовној сједници други пут разријешили дужности замјеника начелника општине Амелу Салкић, која је изабрана за кандидата Странке демократске акције.

Смјену Салкићеве предложио је начелник Недељко Млађеновић и 19 одборника позиције у овом локалном парламенту.

На ту функцију је други пут, именован Адил Османовић звани Таран из Социјалдемократске партије.

Послије разрјешења Салкићева је изјавила новинарима да неће напустити канцеларију замјеника начелника, све док јој општина не измири обавезе у складу са судском пресудом.

- С обзиром на то да сам поднијела захтјев за измирење обавеза, а да то општина још није учинила, настојаћу да сутра не изађем из канцеларије, док ми не исплате дуг, у складу са судском пресудом - рекла је Салкићева наводећи да јој општина дугује 28 плата.

Амела Салкић смијењена је са дужности замјеника начелника 11. јуна 2009. године, а враћена је на исто мјесто 12. априла ове године на основу пресуде Окружног суда Бијељина у поступку извршења пресуде Врховног суда Републике Српске.

Против поновне смјене Салкићеве био је одборник СНСД-а Милијан Вујић, који није био у скупштинској сали када се гласало, али је прије тога саопштио свој став.

- Питам колико кошта ова политичка играрија и противим се томе из економских и финансијских разлога, јер ће општина имати дупле трошкове исплаћујући плате смијењеном и именованом замјенику начелника - рекао је Вујић.

За смјену Салкићеве гласало је 19 одборника из СДС, ПДП, ДНС, СДП, СП и неколико независних одборника. Против смјене гласала су сва четири одборника СДА, један одборник је уздржан, а шест није приступило гласању. Иако је изјашњавање било тајно, Самира Авдић из СДП-а је јавно гласала за смјену, након што је претходно рекла да ће њена политичка партија подржати “сваку смјену” кадрова СДА у Братунцу.

Недељко Млађеновић тврди да је Салкићева од именовања до сада избјегавала било какву сарадњу с њим и са Скупштином и то је, између осталог, наведено у писаном образложењу, које је са потписима 19 одборника подијељено братуначким парламентарцима.

Мустафа Голић

У дневни ред јучерашње сједнице није уврштен приједлог 11 одборника из опозиције, који су поднијели иницијативу о разрјешењу дужности предсједника Скупштине општине Братунац Мустафе Голића, који је био кандидат коалиције СДА-СБиХ, а који је недавно прешао у СДП.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана