Slovenci uništili sobe u studenjaku

Danijela Stokanić
Slovenci uništili sobe u studenjaku

Banjaluka - Turisti iz Slovenije, koji su proteklih dana odsjeli u četvrtom paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, a koji su u grad na Vrbasu došli kako bi proveli novogodišnje praznike, iza sebe su ostavili polomljena vrata, prevrnute stolove i razbacano smeće.

Oko 40 turista bilo je smješteno u sobama za goste, koje se inače iznajmljuju turistima i drugim posjetiocima. 

Prema riječima stanara ovog paviljona, Slovenci, koji su juče otišli, osim što su lomili sve pred sobom, uznemiravali su studente i nasrtali na njih.

Stanarka četvrtog paviljona, koja nije željela da joj objavimo ime, istakla je da su Slovenci, koji su došli u subotu, bili raspoređeni na prvom i drugom spratu, te da su odmah po dolasku počeli da puštaju glasnu muziku, lupaju i galame.

- Napravili su haos, smeća je bilo svuda. Doslovno sam zaključavala sobu non-stop i izbjegavala izlaziti, jer su mi dobacivali, a budući da nema kamera u hodnicima, nisam se osjećala bezbjedno - kazala je ona.

Direktor banjalučkog Studentskog centra "Nikola Tesla" Zoran Babić potvrdio je da su pojedini gosti demolirali dvije sobe, ali su, kaže, uspjeli da od njih naplate odštetu.

Sve će, dodaje Babić, biti sanirano u kratkom roku.

- Čim sam čuo šta se desilo, rekao sam da nijedan neće preći granicu dok ne izmire troškove nastale štete. Odmah smo im izuzeli pasoše i dokumenta, koje smo im vratili nakon što su platili - kazao je Babić.

On je istakao da pojedini turisti misle da u Banjaluci, gdje za malo novca spavaju, jedu i piju, mogu da se ponašaju kako hoće, odnosno onako kako to ne mogu kod svoje kuće.

- Ovo nam je bila lekcija da turiste ubuduće držimo pod maksimalno budnim okom. "Evropljani" koji su napravili nered više nisu dobrodošli u ovaj studentski centar - kazao je Babić i istakao da noćenje u četvrtom paviljonu, kad je u pitanju grupni dolazak, košta oko 35 KM po osobi.

Prema njegovim riječima, dolazak Slovenaca organizovala je Studentska organizacija Banjaluka, koja je, kako kaže, u jednu ruku odgovorna za ponašanje gostiju. Predstavnici ove organizacije juče se nisu javljali na naše pozive.

Mnogobrojni turisti koji su ovih dana "okupirali" najveći grad Srpske uživali su u bogatom prazničnom sadržaju, a Banjalučani i gosti izašli su prvog dana nove godine na Trg Krajine kako bi slavili sa Dženanom Lončarevićem i Tonijem Cetinskim. U prazničnoj atmosferi publika je zajedno sa regionalnim zvijezdama u jednom dahu pjevala hitove. Ugostitelji imaju razloga da zadovoljno trljaju ruke, jer se u lokalima ovih dana tražilo mjesto više, dok su dežurne ekipe praznike uglavnom provele mirno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana