Словенци уништили собе у студењаку

Данијела Стоканић
Словенци уништили собе у студењаку

Бањалука - Туристи из Словеније, који су протеклих дана одсјели у четвртом павиљону Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, а који су у град на Врбасу дошли како би провели новогодишње празнике, иза себе су оставили поломљена врата, преврнуте столове и разбацано смеће.

Око 40 туриста било је смјештено у собама за госте, које се иначе изнајмљују туристима и другим посјетиоцима. 

Према ријечима станара овог павиљона, Словенци, који су јуче отишли, осим што су ломили све пред собом, узнемиравали су студенте и насртали на њих.

Станарка четвртог павиљона, која није жељела да јој објавимо име, истакла је да су Словенци, који су дошли у суботу, били распоређени на првом и другом спрату, те да су одмах по доласку почели да пуштају гласну музику, лупају и галаме.

- Направили су хаос, смећа је било свуда. Дословно сам закључавала собу нон-стоп и избјегавала излазити, јер су ми добацивали, а будући да нема камера у ходницима, нисам се осјећала безбједно - казала је она.

Директор бањалучког Студентског центра "Никола Тесла" Зоран Бабић потврдио је да су поједини гости демолирали двије собе, али су, каже, успјели да од њих наплате одштету.

Све ће, додаје Бабић, бити санирано у кратком року.

- Чим сам чуо шта се десило, рекао сам да ниједан неће прећи границу док не измире трошкове настале штете. Одмах смо им изузели пасоше и документа, које смо им вратили након што су платили - казао је Бабић.

Он је истакао да поједини туристи мисле да у Бањалуци, гдје за мало новца спавају, једу и пију, могу да се понашају како хоће, односно онако како то не могу код своје куће.

- Ово нам је била лекција да туристе убудуће држимо под максимално будним оком. "Европљани" који су направили неред више нису добродошли у овај студентски центар - казао је Бабић и истакао да ноћење у четвртом павиљону, кад је у питању групни долазак, кошта око 35 КМ по особи.

Према његовим ријечима, долазак Словенаца организовала је Студентска организација Бањалука, која је, како каже, у једну руку одговорна за понашање гостију. Представници ове организације јуче се нису јављали на наше позиве.

Многобројни туристи који су ових дана "окупирали" највећи град Српске уживали су у богатом празничном садржају, а Бањалучани и гости изашли су првог дана нове године на Трг Крајине како би славили са Џенаном Лончаревићем и Тонијем Цетинским. У празничној атмосфери публика је заједно са регионалним звијездама у једном даху пјевала хитове. Угоститељи имају разлога да задовољно трљају руке, јер се у локалима ових дана тражило мјесто више, док су дежурне екипе празнике углавном провеле мирно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана