Slavuljica piše tužbu zbog rampe za investiciju

Milijana Latinović
Slavuljica piše tužbu zbog rampe za investiciju

Kotor Varoš - Projektantska kuća koja je za opštinu Kotor Varoš izradila regulacioni plan “Topolje 1” potvrdila je stav lokalnih vlasti da na tom prostoru neće biti gradnje u određenom periodu, čime je ponovo spuštena rampa za višemilionsku investiciju teslićke kompanije “Slavuljica”, koja već piše tužbu.

Kotorvaroški parlament je u maju usvojio regulacioni plan kojim se na tri godine zabranjuje bilo kakva izgradnja na zemljištu koje je kupila kompanija “Slavuljica”. Zemljište se nalazi na ulazu u Kotor Varoš iz pravca Banjaluke. Kompanija se nakon toga žalila Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, koje je utvrdilo da je Skupština opštine Kotor Varoš usvajanjem odluke o izradi ovog regulacionog plana izašla iz zakonskih okvira.

Ministarstvo je tada naložilo opštini da traži mišljenje projektantske kuće koja je izradila regulacioni plan.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan ističe za “Glas Srpske” da je projektantska kuća dala negativno mišljenje i tako potvrdila prethodni stav ove lokalne zajednice.

- Na bazi njihovog mišljenja ponovo smo odbili kompaniju “Slavuljica” i dali negativno mišljenje u vezi sa gabaritima poslovnog objekta koji je planirala da gradi. To što teslićka kompanija traži suprotno je urbanističkom planu opštine - rekao je Sakan.

Vlasnik kompanije “Slavuljica” Milorad Slavuljica kaže za “Glas Srpske” da nema nijedan opravdan razlog da mu se zabrani izgradnja na parceli koju je već kupio, ističući da je ukupna vrijednost planirane investicije deset miliona KM.

- Tužiću opštinu Kotor Varoš Okružnom privrednom sudu u Banjaluci. Oni su to sve namjestili da ja na parceli od 15.000 kvadrata, koju sam kupio i u koju sam uložio do sada milion maraka, ne mogu ništa graditi - rekao je Slavuljica i dodao da je njegova kompanija ozbiljna, nema dugovanja za poreze i doprinose, te da zapošljava 860 radnika. On je istakao da bi i opština Kotor Varoš od ove investicije prihodovala veliki iznos novca, jer su rente velike.

 Planirani objekti

Kompanija “Slavuljica” je planirala da na parceli u Kotor Varošu izgradi robnu kuću, svadbeni salon, stovarište građevinskog materijala, benzinsku pumpu i auto-praonicu. Realizacijom ove investicije posao bi dobilo 55 radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana