Skupštinska većina u Bijeljini na provjeri 11. maja

Lj. A.
Skupštinska većina u Bijeljini na provjeri 11. maja

Bijeljina - Sjednica Skupštine opštine Bijeljina, koja će biti održana 11. maja, pokazaće koliko je stabilna skupštinska većina okupljena oko SDS-a.

Ovo potvrđuje i jučerašnji međustranački sastanak u Gradskoj upravi. Naglašeno je da će sve planirane tačke dnevnog reda biti uslovljene obezbjeđivanjem većine.

Predsjednik lokalnog parlamenta Dragan Đurđević je kazao da bijeljinska Skupština trenutno djeluje u nesvakidašnjim uslovima sa osam ili devet nezavisnih odbornika, a za smjenu načelnika za finansije Milorada Sofrenića potrebna je podrška 16 od 31 odbornika. 

- Na posljednjem zasjedanju Skupštine pozicija i opozicija imale su isti broj odbornika u svojim redovima, sa po 14 glasova, pa će tri odbornika odlučiti o tome ko će imati većinu u lokalnom parlamentu - izjavio je Đurđević.

On je istakao  da je inicijativa za smjenu Sofrenića pokrenuta zbog neotklanjanja propusta koje je uočila Služba za reviziju, kao i zbog nepoštovanja naredbe o plaćanju.

S druge strane Sofrenić je odbacio sve optužbe istakavši da naloge za isplatu odborničkih dodataka potpisuje Đurđević, a da on to samo sprovodi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana