Скупштинска већина у Бијељини на провјери 11. маја

Љ. А.
Скупштинска већина у Бијељини на провјери 11. маја

Бијељина - Сједница Скупштине општине Бијељина, која ће бити одржана 11. маја, показаће колико је стабилна скупштинска већина окупљена око СДС-а.

Ово потврђује и јучерашњи међустраначки састанак у Градској управи. Наглашено је да ће све планиране тачке дневног реда бити условљене обезбјеђивањем већине.

Предсједник локалног парламента Драган Ђурђевић је казао да бијељинска Скупштина тренутно дјелује у несвакидашњим условима са осам или девет независних одборника, а за смјену начелника за финансије Милорада Софренића потребна је подршка 16 од 31 одборника. 

- На посљедњем засједању Скупштине позиција и опозиција имале су исти број одборника у својим редовима, са по 14 гласова, па ће три одборника одлучити о томе ко ће имати већину у локалном парламенту - изјавио је Ђурђевић.

Он је истакао  да је иницијатива за смјену Софренића покренута због неотклањања пропуста које је уочила Служба за ревизију, као и због непоштовања наредбе о плаћању.

С друге стране Софренић је одбацио све оптужбе истакавши да налоге за исплату одборничких додатака потписује Ђурђевић, а да он то само спроводи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана