Ski centar u ponedjeljak svečano otvara gondolu

Srna
Ski centar u ponedjeljak svečano otvara gondolu

Pale - Ski-centar "Ravna planina" će u ponedjeljak, 25. decembra, svečano otvoriti gondolu prema Jahorini, prvu u BiH, koju su do sada imala samo svjetska skijališta, rekla je Srni portparol ovog centra Borislava Purković.


Instalacija je postavljena u podnožju Ravne planine. Žičara ima 18 kabina, a jedna kabina može da primi deset putnika. Ukupni kapacitet gondole je 2.200 putnika na čas.

Gondola nije predviđena samo za zimsku sezonu već će raditi tokom cijele godine, pa će u ljetnim mjesecima služiti za panoramsko razgledanje i voziće putnike do vrha Ravne planine odakle se vide Jahorina, Zlatibor, Tornik, vrhovi Vlašića, dio Sarajeva, Pala i Romanije.

Purkovićeva je na otvaranje pozvala sve građane Istočnog Sarajeva, ali i sve ljude iz BiH, te napomenula da će vožnja žičarom taj dan biti besplatna.

"Oni koji odluče da se provozaju žičarom, imaće priliku da se na vrhu planine, u novootvorenom restoranu kod vještačkih jezera, posluže kuvanim vinom ili drugim osvježenjem", napomenula je Purkovićeva.

Ona je navela da je prva faza izgradnje gondole koštala 30 miliona KM i da je završena. Osim gondole, izgrađeno je i sedam i po kilometara novih ski-staza.

Druga faza podrazumijeva izgradnju gondole prema vrhu Ogorjelica na Jahorini.

"U ski-centru akivno radimo na tome da ovo bude Centar koji živi 365 dana u godini", napomenula je Purkovićeva.

Purkovićeva je istakla da cijena povratne karte za gondolu iznosi pet KM koja je jedinstvena i važiće tokom cijele godine.

Svečano otvaranje gondole na ski-centru "Ravna planina" planirano je za ponedjeljak u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana