Ски центар у понедјељак свечано отвара гондолу

Срна
Ски центар у понедјељак свечано отвара гондолу

Пале - Ски-центар "Равна планина" ће у понедјељак, 25. децембра, свечано отворити гондолу према Јахорини, прву у БиХ, коју су до сада имала само свјетска скијалишта, рекла је Срни портпарол овог центра Борислава Пурковић.


Инсталација је постављена у подножју Равне планине. Жичара има 18 кабина, а једна кабина може да прими десет путника. Укупни капацитет гондоле је 2.200 путника на час.

Гондола није предвиђена само за зимску сезону већ ће радити током цијеле године, па ће у љетним мјесецима служити за панорамско разгледање и возиће путнике до врха Равне планине одакле се виде Јахорина, Златибор, Торник, врхови Влашића, дио Сарајева, Пала и Романије.

Пурковићева је на отварање позвала све грађане Источног Сарајева, али и све људе из БиХ, те напоменула да ће вожња жичаром тај дан бити бесплатна.

"Они који одлуче да се провозају жичаром, имаће прилику да се на врху планине, у новоотвореном ресторану код вјештачких језера, послуже куваним вином или другим освјежењем", напоменула је Пурковићева.

Она је навела да је прва фаза изградње гондоле коштала 30 милиона КМ и да је завршена. Осим гондоле, изграђено је и седам и по километара нових ски-стаза.

Друга фаза подразумијева изградњу гондоле према врху Огорјелица на Јахорини.

"У ски-центру акивно радимо на томе да ово буде Центар који живи 365 дана у години", напоменула је Пурковићева.

Пурковићева је истакла да цијена повратне карте за гондолу износи пет КМ која је јединствена и важиће током цијеле године.

Свечано отварање гондоле на ски-центру "Равна планина" планирано је за понедјељак у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана