Шкељић пријављен за проневјеру 36.000 марака

Милијана Латиновић
Шкељић пријављен за проневјеру 36.000 марака

Кнежево - Бивши начелник Кнежева Боре Шкељић пријављен је бањалучком Окружном јавном тужилаштву због сумње да је оштетио буџет те општине за 36.000 КМ.

Шкељић је осумњичен за кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлашћења.

- Осумњиченом се ставља на терет да је у току 2014. године, као одговорно лице супротно одредбама Закона о јавним набавкама БиХ склапао уговоре при чему је оштетио буџет општине Кнежево у износу од око 36.000 марака - саопштили су јуче из Полицијске управе Бањалука.

О томе на шта се конкретно односе оптужбе јуче нисмо успјели да сазнамо од некадашњег првог човјека Кнежева.

- Немам времена за разговор, не могу - рекао је кратко Шкељић, који није желио ни да саслуша због чега смо га позвали. 

Актуелни начелник Кнежева Горан Боројевић истиче да у вријеме Шкељићеве владавине, Скупштина општине, чији је и он био одборник, није ни функционисала.

- Општина ће у потпуности бити на услузи органима који се баве истрагом за све што буде потребно. Тужилаштво нека ради свој посао - рекао је Боројевић.

Шкељић је био начелник општине Кнежево све до локалних избора одржаних у октобру 2016. године, када је за првог човјека општине изабран Горан Боројевић.

Прије тога, ова општина била је у вишемјесечној политичкој кризи која је кулминирала када је у јуну 2013. године нова већина, са СНСД-ом на челу, смијенила предсједника Скупштине општине Бојана Лујића из ДНС-а и друге званичнике у локалном парламенту.

Од тада су странке које су чиниле претходну већину и Шкељић опструисали рад нове већине, због чега је Кнежево доспјело и у потпуну финансијску блокаду, јер није имало буџет за 2014. годину. Шкељић је преживио два покушаја опозива на референдуму, али су његови противници из трећег покушаја успјели да га смијене.

Саобраћајна несрећа

Боре Шкељић је 2015. године, док је још био на челу општине, пијан изазвао саобраћајну несрећу.

Алкотестирање након саобраћајне несреће показало је да је тадашњи први човјек Кнежева имао 1,82 промила алкохола у крви. Полиција је тада у његовом аутомобилу пронашла напуњен пиштољ "ЦЗ". 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана