Sjećanje na žrtve stradale u požaru u Domu kulture u Gradišci

A. J. R.
Sjećanje na žrtve stradale u požaru u Domu kulture u Gradišci

Gradiška - Pomenom, paljenjem svijeća te polaganjem vijenaca ispred Kulturnog centra u Gradišci danas će biti obilježeno 12 godina od požara u Domu kulture „Veljko Čubrilović" u kojem su život izgubile tri radnice preduzeća „Simpo-SIK".

Osim rodbine i prijatelja, vijence će u 12 časova položiti predstavnici opštine predvođeni načelnikom Gradiške Zoranom Ayićem, te radnici Kulturnog centra u ovoj lokalnoj zajednici.

- I ove godine ćemo se prisjetiti tog nesrećnog događaja, da nam bude nauk da se to više nikad ne ponovi - rekao je Ayić.

Direktor Kulturnog centra Gradiška Željko Blagojević podsjetio je da je nekoliko godina nakon požara na temeljima izgorjelog Doma kulture izgrađen reprezentativni Kulturni centar.  

- Sve je obnovljeno u punom kapacitetu. Tragični događaj nas je podstakao da odgovornost u našem poslovanju podignemo na viši nivo s obzirom na to da je ovo javna ustanova u kojoj se okuplja veći broj ljudi - rekao je Blagojević.

U nekadašnjem Domu kulture „Veljko Čubrilović" 16. novembra 2005. je zbog neispravnih elektroinstalacija izbio požar u kojem su poginule Dijana Ećimović, Gordana Ždero i Biljana Plotan-Šešum, dok se skokom sa drugog sprata sigurne smrti spasio Živko Šukalo. U tom požaru izgorjeli su gotovo cijeli fond Narodne biblioteke, nekoliko ateljea i brojni umjetnički eksponati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana