Сјећање на жртве страдале у пожару у Дому културе у Градишци

А. Ј. Р.
Сјећање на жртве страдале у пожару у Дому културе у Градишци

Градишка - Поменом, паљењем свијећа те полагањем вијенаца испред Културног центра у Градишци данас ће бити обиљежено 12 година од пожара у Дому културе „Вељко Чубриловић" у којем су живот изгубиле три раднице предузећа „Симпо-СИК".

Осим родбине и пријатеља, вијенце ће у 12 часова положити представници општине предвођени начелником Градишке Зораном Аyићем, те радници Културног центра у овој локалној заједници.

- И ове године ћемо се присјетити тог несрећног догађаја, да нам буде наук да се то више никад не понови - рекао је Аyић.

Директор Културног центра Градишка Жељко Благојевић подсјетио је да је неколико година након пожара на темељима изгорјелог Дома културе изграђен репрезентативни Културни центар.  

- Све је обновљено у пуном капацитету. Трагични догађај нас је подстакао да одговорност у нашем пословању подигнемо на виши ниво с обзиром на то да је ово јавна установа у којој се окупља већи број људи - рекао је Благојевић.

У некадашњем Дому културе „Вељко Чубриловић" 16. новембра 2005. је због неисправних електроинсталација избио пожар у којем су погинуле Дијана Ећимовић, Гордана Ждеро и Биљана Плотан-Шешум, док се скоком са другог спрата сигурне смрти спасио Живко Шукало. У том пожару изгорјели су готово цијели фонд Народне библиотеке, неколико атељеа и бројни умјетнички експонати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана