Šipovo: Za bazen i asfaltiranje ulica dva miliona maraka

D. S.
Šipovo: Za bazen i asfaltiranje ulica dva miliona maraka

Šipovo - Većina odbornika Skupštine opštine Šipovo dala je zeleno svjetlo za kreditno zaduženje u iznosu do dva miliona maraka koji će biti iskorišćeni za asfaltiranje ulica, uređenje parkinga i izgradnju bazena koji stanovnici već godinama priželjkuju.

Potvrdio je ovo načelnik Šipova Milan Kovač koji je ranije rekao da će realizacija navedenih projekata početi čim prođe skupštinsku proceduru.

Prema njegovim navodima, novo ruho moglo bi da dobije dvadesetak ulica, između ostalih, ulica Braće Jugovića, Stepe Stepanovića i novoimenovana "9. januar".

Osim tih projekata, u ovoj opštini pri kraju je i gradnja sportske dvorane, dok je pitanje dana kad će početi proširenje i obnova puta Šipovo - Jezero koje će finansirati Vlada RS.

Najavljena ulaganja obradovala su stanovnike Šipova koji kažu da je ovom mjestu neophodno mnogo toga. Oni ističu da je izgradnja otvorenog bazena značajna, jer ovu opštinu ljeti posjećuje sve više turista, posebno mladih.

- Šipovo sve treba. Samo da krenemo od činjenice da ova opština leži na nekoliko rijeka, a stanovnici tokom ljeta nemaju gdje da se kupaju. Ipak, pozitivno je to što sve više mladih posjećuje Z.E.T. festival koji je oživio i unaprijedio turističku ponudu opštine - rekao je jedan od mještana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana