Шипово: За базен и асфалтирање улица два милиона марака

Д. С.
Шипово: За базен и асфалтирање улица два милиона марака

Шипово - Већина одборника Скупштине општине Шипово дала је зелено свјетло за кредитно задужење у износу до два милиона марака који ће бити искоришћени за асфалтирање улица, уређење паркинга и изградњу базена који становници већ годинама прижељкују.

Потврдио је ово начелник Шипова Милан Ковач који је раније рекао да ће реализација наведених пројеката почети чим прође скупштинску процедуру.

Према његовим наводима, ново рухо могло би да добије двадесетак улица, између осталих, улица Браће Југовића, Степе Степановића и новоименована "9. јануар".

Осим тих пројеката, у овој општини при крају је и градња спортске дворане, док је питање дана кад ће почети проширење и обнова пута Шипово - Језеро које ће финансирати Влада РС.

Најављена улагања обрадовала су становнике Шипова који кажу да је овом мјесту неопходно много тога. Они истичу да је изградња отвореног базена значајна, јер ову општину љети посјећује све више туриста, посебно младих.

- Шипово све треба. Само да кренемо од чињенице да ова општина лежи на неколико ријека, а становници током љета немају гдје да се купају. Ипак, позитивно је то што све више младих посјећује З.Е.Т. фестивал који је оживио и унаприједио туристичку понуду општине - рекао је један од мјештана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана