Син Мајке Храброст прославио пети рођендан

nezavisne.com
Син Мајке Храброст прославио пети рођендан

Приједор - Никола Дуновић, син преминуле Јелене Трикић-Дуновић, свима познате као Мајка Храброст, која је у 32. години живота одбила лијечење тумора на мозгу да би одржала трудноћу и на свијет донијела бебу, прославио је пети рођендан у породичној кући у Приједору.

"Били су баба и деда, остала породица и пријатељи. Сјекла се торта, дувале свјећице. Био је баш срећан", каже за "Независне" Горан Дуновић, отац маленог Николе.

Поносни отац каже да је Никола израстао у "момка", живахног, интелигентног, а кренуо је у и вртић, то јест предшколско.

"Сљедеће године има право да иде у школу, ако буде хтио, наравно. Углавном, жив је максимално, немиран, све живо га занима, свашта хоће да види, ма не стаје, једноставно речено. Вртић, тете и другари су га мало смирили, али опет је то слабо", са осмијехом говори Горан.

За рођендан Никола је добио много поклона, од одјеће, ципела, разних играчака, али оно што га је највише обрадовало су, каже, патике које свијетле.

"Оне су га, чим их је видио, просто одушевиле", каже Горан.

Када је у питању Николина храбра мајка, Горан каже да редовно иду на гроб и пале свијеће.

"Што се тиче маме, Никола зна све. Увијек идемо да палимо свијеће, али није он то још у правом смислу схватио. Ипак, колико смо му у том узрасту могли објаснити, то је и разумио. Како године буду пролазиле, сигурно ће бити много више питања и бола за мајком, али тренутно нема таквих проблема", каже Горан.

Горан каже да са истим емоцијама као и прије пет година гледа на поступак и жртву покојне супруге.

"Како онда, тако и сада, једнаке снаге гледам на све, исто је мишљење и емоције, нема ту да нешто блиједи, то се не може заборавити. А она ће увијек бити у народу позната као Мајка Храброст", истиче Горан.

Родитељи покојне Јелене, Николини бака и деда, посјетили су унука за рођендан, као и сваке године што раде.

"Ми идемо тамо код њих, они долазе код нас, обилазимо се стално. Наравно, колико посао и обавезе дозвољавају, породица смо", каже Горан. Сања Дуновић, Николина тетка, каже да губитак мајке ништа не може надокнадити иако је породица увијек ту за њега.

"Ми се трудимо да му надокнадимо губитак мајке, али то је немогуће. Трудимо се да му она што мање фали. Ми смо ту да му све то олакшамо што више. Што буде старији, све ће више да му фали и све ће више да пита за њу", рекла је Сања.

Она додаје да је Никола пребрзо нарастао и да је веома паметно дијете.

"Ти смо сваки дан заједно, волимо се, помажемо колико можемо", говори она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана