Шекара: Критике на рачун непримјерених коментара портала ИС Радија

Срна
Шекара: Критике на рачун непримјерених коментара портала ИС Радија

Источно Сарајево - Савјетник начелника општине Пале Срђан Шекара изјавио је данас да је „колумнисање” уредништва Информативног портала ИС Радија о организацији свечане академије поводом Дана Републике у највећој средини у Источном Сарајеву услиједило у непримјереном тренутку и с намјером да се свечаност „уваља” у блато дневне политике и страначких интереса.

Он је нагласио да као један од најближих сарадника начелника Пала Бошка Југовића, који је заједно са челницима Скупштине општине и општинском Борачком организацијом и уприличио пригодну празничну свечаност, није хтио да се оглашава у благим, божићним данима, када није вријеме за „тешке теме”. 

Шекара је у саопштењу истакао да сада реагује да лажни моралисти, који из ушушканих личних статуса тобоже брину о наводној апатији, не би то ћутање схватили као слабост и својеврсно признање беспомоћности. 

„За разлику од оних који не знају да ћуте када је то мјерило основне пристојности, нити онда када немају нешто паметно да кажу, Општинска управа у Палама се посљедње двије године труди да што више ради, а што мање прича”, рекао је Шекара. 

Он истиче да за разлику од оних који у својој безидејности спочитивају одговорност за неку наводну поразну празничну апатију, односно, како се то може рећи и на српском – равнодушност, утученост, потиштеност – Општинска управа је успјела да грађанима Пала врати вјеру у бољу будућност. 

Према његовим ријечима, руководство општине Пале санирало је милионске дугове, стабилизовало буџет, реализовало вишемилионске инвестиције, започело и завршило на десетине пројеката, не правећи од тога накићене церемоније са пресијецањем врпци и постројавањем партијских функционера за фотографисање, како су то чинили они из чијих „првих пера” сада стижу лекције о флоскулама, апатичности, моралу… 

„Настављамо даље плански с јасном визијом да Пале буду још напредније, а овдашњи грађани задовољнији квалитетом живота”, рекао је савјетник начелника Пала, поручивши колумнистима Информативног портала ИС Радија да сљедећи пут поведу рачуна и о томе „да су Пале ипак колијевка, а не кољевка Републике Српске”. 

Шекара, који је и портпарол Општинског одбора СНСД-а Пале, истиче да ни он, а поготово општински званичници, немају проблем са здравим критикама било којег појединца под условом да долазе из добре намјере и жеље да се добро учини бољим. 

„Нису добродошле критике с јасном намјером да се неко и нешто пребројава и да се ниподаштава труд оних који су и за вријеме најрадоснијег хришћанског празника и најважнијег породичног окупљања припремали програм у славу своје Републике Српске, док су неки, па и институција под чијим окриљем ради поменути портал, празновали првих десетак јануарских дана и не покушавајући да осмисле и организују неку манифестацију”, рекао је Шекара. 

Према његовим ријечима, то је њихов проблем и апатија, која их прати од локалних преко посљедњих општих избора и, судећи по изгубљености у времену и простору коју манифестују и божићним политичким мудровањем, када се то не чини, пратиће их још дуго и у још израженијем облику. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана