Samardžiji nagrada Kapetan Miša Anastasijević

M. L.
Samardžiji nagrada Kapetan Miša Anastasijević

Istočno Sarajevo - Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija dobitnik je prestižne nagrade "Kapetan Miša Anastasijević" za najuspješniju lokalnu samoupravu u regionu.

Samardžiji je nagradu uručio ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević, koji je istakao da je Istočno Srajevo grad koji je nastao iz nevolje, a danas je univerzitetski, privredni i turistički centar. Samardžija je rekao da je Istočno Sarajevo finansijski i politički veoma stabilan grad.

- Godinama u Skupštini grada funkcioniše stabilna većina, bez obzira na trend "preletača", pojavu da odbornici mijenjaju stranke, da se mijenjaju skupšpinske većine u nekim drugim lokalnim zajednicama, kod nas takvi slučajevi nisu zabilježeni. Zahvalan sam odbornicima koji podržavaju ono što radimo, što su prepoznali naše zalaganje i daju podršku gradonačelniku i Gradskoj upravi sve ove godine - istakao je Samardžija.

Dodaje da uvijek može bolje, ali da je veoma zadovoljan činjenicom da grad ostvaruje budžetski suficit i redovno izmiruje sve obaveze.

- Ja sam kao gradonačelnik imenovan na period od četiri godine i, ističem to često i mojim saradnicima, do posljednjeg dana svog mandata ponašaću se racionalno, domaćinski i raditi za dobrobit ove institucije i građana Istočnog Sarajeva - istakao je Samardžija. Nagradu "Kapetan Miša Anastasijević" dodjeljuju Agencija "Media invent" i Univerzitet iz Novog Sada, uz pomoć privrednih komora Srbije i RS, istaknutim pojedincima i privrednim subjektima.                                                                                                         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana