Шамац: Уручена признања заслужним институцијама и појединцима

Срна
Шамац: Уручена признања заслужним институцијама и појединцима

Шамац - На свечаној сједници Скупштине општине Шамац данас су, поводом Дана општине, додијељена признања заслужним институцијама и појединцима.

Највише општинско признање Повеља уручено је Фудбалском савезу Републике Српске за заслуге и допринос у развоју спорта на подручју општине Шамац, а додијељене су и двије априлске награде Кајак, кану и рафтинг клуб "Ушће" за заштиту животне средине и Јели Кнежевић као најактивнијем волонтеру Црвеног крста Шамац.

Додијељене су плакете "Удружењу Слатинаца" за допринос у хуманитарним и добротворним акцијама и испољену солидарност, Пилани "Којић" Обудовац за резултате у привређивању и техничка унапређења, те предузећу "Бројлер - златно пиле" Шамац које има више од 40 коопераната на овом подручју.

На свечаној сједници уручене су и похвалнице истакнутим појединцима Стојану Симеуновићу из Гајева, Синиши Аранђићу из Горње Слатине, Стеви Ганиловићу из Шамца, постхумно Јовану Сићићу из Шамца и Николи Јовановић из Шамца.

Начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић оцијенио је да је у овој локалној заједници видан напредак у привреди, као и да су покренути инвестициони циклуси.

"Покренуто је озбиљно инфраструктурно уређење града. Ове године слиједе значајнији инфраструктурни пројекти у граду и у оквиру мјесних заједница", рекао је Милићевић.

Он је рекао да је сада већи акценат на социјалној политици, па из буџета подржавају породице са четворо и више дјеце, пензионере, првачиће.

Милићевић је напоменуо да је за годину дана у Шамцу запослено 110 радника више, те најавио са својим сарадницима учинити све да Шамац буде срећније и боље мјесто за живот.

На Централном споменику на тргу у Шамцу служен је парастос погинулим борцима у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату и положени вијенци и цвијеће.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана