Сакан: Социјалисти више нису дио скупштинске већине у Котор Варушу

Срна
Сакан: Социјалисти више нису дио скупштинске већине у Котор Варушу

Котор Варош - Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан (ПДП) изјавио је да од данас СП више неће бити дио већине у локалној Скупштини и да ће бити упућен позив СНСД-у на преговоре о њиховом учешћу у власти.

Сакан је истакао да је легитиман медијски позив предсједника Општинског одбора СП-а Предрага Тешића за формирање нове скупштинске већине у тој општини.

“Ми ћемо Тешићев захтјев испоштовати, пошто СП од данас више неће бити дио скупштинске већине у Котор Варошу, али ћемо, истовремено, позвати СНСД на преговоре о њиховом учешћу у скупштинској већини”, рекао је Сакан, који предсједник Општинског одбора ПДП-а Котор Варош.

Он је додао да је са представницима СНСД-а већ било неформалних разговора о њиховом учешћу у власти, додајући да очекује да се ти разговори у наредним данима формализују.

“Индикативно је да је Тешић затражио формирање нове скупштинске већине само дан прије одржавања сједнице Скупштине општине Котор Варош на којој треба да буде разријешен Управни одбор Агенције за локални развој, на чијем се челу он налази”, рекао је Сакан.

Према његовим ријечима, након што буду именовани нови људи у Управном одбору биће утврђено какво је стање у тој агенцији, за коју се из буџета годишње издваја 45.000 КМ.

Сакан је додао да је сарадња са институцијама Републике Српске увијек била на високом нивоу и да се нада да подршка новим пројектима и инвестицијама неће изостати.

Предсједник Општинског одбора СП-а Предраг Тешић јуче је позвао одборнике у Скупштини општине Котор Варош да формирају нову скупштинску већину која ће бити по вољи већине грађана изражене на протеклим општим изборима, јер су се грађани Котор Вароша на протеклим општим изборима већином опредијелили за коалицију СНСД-ДНС-СП.

“Уколико локална руководства странака не ставе на страну своје личне интересе и не схвате озбиљност ситуације за Котор Варош, очекујем да њихови лидери са републичког нивоа предузму неопходне кораке”, нагласио је Тешић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Горан Кушљић рекао је Срни да је било разговора са појединцима из актуелне локалне власти о промјени скупштинске већине, јер су, како он каже, и они незадовољни тренутним стањем у општини.

“СНСД подржава Тешићев захтјев за промјеном скупштинске већине, јер ако би се имплементирали резултати протеклих избора на локалном нивоу коалиција СНСД-ДНС-СП има знатно већу подршку грађана Котор Вароша”, нагласио је Кушљић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана