Сајам запошљавања у Палама: Послодавци траже око 300 радника

Д. С.
Сајам запошљавања у Палама: Послодавци траже око 300 радника

Пале - На регионалном Сајму запошљавања који је јуче у Палама организовао Завод за запошљавање РС у сарадњи са овом општином, 32 послодавца из различитих дјелатности понудили су око 300 слободних радних мјеста.

Сајам, на којем су незапослени могли на лицу мјеста да разговарају са послодавцима, али и да предају пријаву за запослење, отворио је директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић, који је истакао да отварање нових радних мјеста представља основни услов за даљи напредак Српске.

- До сада смо организовали три врло успјешна сајма, и то у Требињу, Бањалуци и Модричи. На овим сајмовима понуђено  је око 1.500 слободних радних мјеста - истакао је Вујичић, који је са начелником Пала Бошком Југовићем потписао протокол о сарадњи.

Вујичић је истакао да су потребу за запошљавање радника на сајму исказали и послодавци који су прије неколико година користили подстицајна средства Завода по Пројекту самозапошљавања.

- Осим послодаваца са подручја Пала, присуствовали су и привредници из Источне Илиџе, Источног Новог Сарајева, Рогатице, Чајнича и других општина ове регије - додао је Вујичић.

Југовић је истакао да ће општина пружити подршку свакој активности која ће водити бржем запошљавању лица са подручја Пала и града Источно Сарајево.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана