Sahranjen novinar Ozrenko Ozren Jorganović

Srna
Sahranjen novinar Ozrenko Ozren Jorganović

Petrovo - Na lokalnom groblju Brđani u Petrovu danas je sahranjen dugogodišnji novinar, dopisnik Novinske agencije Republike Srpske "SRNA" i RTRS-a Ozrenko Ozren Jorganović.

Jorganović je preminuo u ponedjeljak 9. januara u 59. godini.


Novinar RTRS-a Mira Lolić Močević navela je da je Jorganović bio odgovoran i kreativan novinar, humanista iza kojeg su ostale godine stvaralačkog rada sa područja Petrova i Doboja.

Jorganović je bio i jedan od osnivača Udruženja srpsko-ruski most, čiji je predsjednik Zdravko Močević naglasio da je Petrovo napustio čovjek koji je godinama širio slavu ove lokalne zajednice i planine Ozren širom Republike Srpske.

"Iskreno očekujem da će Petrovo dodijeliti posebno mjesto Ozrenu Jorganoviću u istoriji ove opštine, a njegov lik i djelo biti putokaz za sve buduće generacije", rekao je Močević.

Telegrame saučešća porodici Jorganović uputio je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, direktor Novinske agencije Republike Srpske "SRNA" Nikola Deretić, načelnik opštine Modriča Mladen Krekić i drugi.

Ozrenko Jorganović rođen je 3. marta 1958. godine u Gnojnici, opština Lukavac. U Sarajevu je završio Fakultet političkih nauka.

Radio je za brojne medije. Karijeru je započeo na lokalnom radiju u Gračanici, a tokom ratnih sukoba odlazi u Petrovo, gdje osniva Srpski radio "Ozren".

Obavljao je i funkciju glavnog i odgovornog urednika Radija Doboj, a bio je i direktor i Narodne biblioteke u Petrovu.

Dugogodišnji je dopisnik iz Petrova Novinske agencije Republike Srpske "SRNA" i RTRS-a.

Za svoj bogat novinarski rad dobio je brojne nagrade i priznanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana