Rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju produžen do 30. septembra

Srna
Rok za sklapanje ugovora o snabdijevanju produžen do 30. septembra

Banjaluka - Preduzeće "Elektrokrajina" Banjaluka produžilo je rok za potpisivanje ugovora o snabdijevanju električnom energijom do 30. septembra.

Portparol "Elektrokrajine" Predrag Klincov rekao je Srni da je raniji rok za zaključenje ugovora o snabdijevanju, koji je istekao 30. juna, produžen za tri mjeseca da bi se omogućilo svim krajnjim kupcima da ispune zakonsku obavezu.

Klincov je naveo da je "Elektrokrajina" do sada potpisala ugovore o snabdijevanju sa 60 odsto od ukupnog broja kupaca sa distributivnog područja koje pokriva 21 lokalnu zajednicu u Republici Srpskoj.

"Potpisivanje ugovora o snabdijevanju je obaveza za sve krajnje kupce propisana Zakonom o električnoj energiji i Opštim uslovima za isporuku i snabdijevanje električnom energijom", kaže Klincov.

On je pojasnio da se ugovorom o snabdijevanju regulišu uslovi kupoprodaje električne energije u skladu sa potrebama kupca i raspoloživim količinama iz elektroenergetskog bilansa.

"Prava kupca koja se regulišu ugovorom prvenstveno se odnose na obezbjeđenje ugovorene količine, snage i kvaliteta preuzete električne energije", kaže Klincov.

On je naglasio da je sklapanje ugovora besplatno i ne ograničava kupca u pravu njegove eventualne odluke o promjeni snabdjevača u budućem periodu.

"Kupac koji nakon isteka roka ne bude imao potpisan ugovor neće moći da ima snabdjevača električne energije, te samim time ostaje bez isporuke električne energije", ističe Klicov.

Iz "Elektrokrajine" pozivaju sve kupce koji nisu ispunili zakonsku obavezu da to što prije učine.

Kupci električne energije ugovore o snabdijevanju mogu potpisati u prostorijama lokalnih elektrodistribucija, kao i u sjedištu "Elektrokrajine" u centru Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana