Rogatički vatrogasci dobili pomoć od kolega iz Slovenije

S. M.
Rogatički vatrogasci dobili pomoć od kolega iz Slovenije

Rogatica - Vatrogasci iz mariborske opštine Radlje ob Dravi poklonili su rogatičkoj vatrogasnoj jedinici vatrogasno vozilo i opremu vrijedne više od 30.000 maraka.

Prema riječima starješine Teritorijalne vatrogasne jedinice u Rogatici Željka Petkovića, ova donacija će dobro doći u borbi protiv vatrene stihije.

- Dobili smo prenosnu vatrogasnu pumpu, 12 crijeva, pet aparata sa bocama za disanje, šest mlaznica za gašenje vatre i mnogo druge opreme - rekao je Petković i dodao da  je saradnja sa slovenačkim vatrogascima započela u januaru 2014. godine.

On je istakao da tada nisu mogli ni zamisliti da će ta saradnja prerasti u prijateljstvo.

- Od tada su se vatrogasci, ali i predstavnici dvije lokalne zajednice, susreli 11 puta - priča Petković.

Zahvaljujući slovenačkim vatrogascima u Rogaticu su ranije stigli i vatrogasno vozilo TAM 80, hidraulične makaze za spasavanje iz saobraćajnih nesreća, intevencijska odijela i mnogo druge opreme. Rogatičkim vatrogascima je plaćena i obuka u kampu Mokronog u Sloveniji i odlazak u Njemačku na sajam vatrogastva u Hanoveru.

Slovenački vatrogasci obećali su još pomoći rogatičkim kolegama, a njihovim zaslugom uskoro će u Rogaticu doći vozilo i dio sanitetskog materijala za Dom zdravlja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana