Рогатички основци нижу успјехе

С. М.
Рогатички основци нижу успјехе

Рогатица - Вријеме је кад се у школама сакупљају поени за што успјешније привођење крају школске године појединачно и колективно. Основној школи “Свети Сава” у Рогатици ових дана значајан број поена донијели су ученици осмих разреда са такмичења хемичара сарајевско-романијске регије које је одржано на Сокоцу.

Предвођени наставницом Богданком Шаренац, на такмичењу је учествовало пет ученика и у веома јакој конкуренцији прво мјесто освојила је Емилија Којић, друго Вања Самарџић, треће Лидија Мотика и пето Сара Радуловић.

- Дјевојчице су добиле дипломе и похвале, а наставница признање - рекла је директорица школе Снежана Пјевчевић.

Школа и основци из Рогатице имали су запажено учешће и на петом Међународном сајму домаћих производа у Рудом, који је одржан ових дана. Циљ је био да од отпадних и полуотпадних материјала буду израђени дидактички материјал и наставна помагала која се могу користити на редовним часовима наставе. Рогатички основци учествовали су са шест радова, од којих је један био у првој категорији и освојио прву награду. Ријеч је о раду “Сензорна плоча” и дјело је ученика другог разреда и продуженог боравка.

- Као награду за уложено знање и труд наши ђаци добили су микроскоп, који ће добро доћи у настави биологије и хемије - нагласила је Пјевчевићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана