Rogatički osnovac nagrađen u Bačkoj Palanci: Pejzažom zavičaja osvojio Panonski dečiji grad

S. M.
Rogatički osnovac nagrađen u Bačkoj Palanci: Pejzažom zavičaja osvojio Panonski dečiji grad

Rogatica - Kako se primiče kraj školske godine tako u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rogatici stižu nova priznanja za uspjeh u nastavnim i vannastavnim aktivnostima njenih učenika. Jedno od tih priznanja donio je i Petar Karišik, učenik trećeg razreda, koji je učešćem na konkursu “Na krilima detinjstva” u selu Panonija kod Bačke Palanke osvojio specijalnu nagradu za pejzaž, na kojem je prikazao svoj zavičaj.

Na temu “Na krilima zavičaja” mališan je naslikao živopisan pejsaž sela iz okoline Rogatice, koji je pobrao simpatije u Panonskom dečijem gradu.

- Ponosan sam na nagradu koja će mi biti draga uspomena, ali i podstrek da nastavim da crtam i slikam - rekao je Petar.

On je samo jedan od 2.000 učesnika ovog konkursa na kojem su svoje umijeće iskazivali učenici osnovnih škola iz svih krajeva bivše Jugoslavije.

- Mališana su svojim stvaralaštvom obojili Panonski dečiji grad - priča Petrova učiteljica Nataša Miladinović, koja je sa njim prisustvovala uručenju nagrade.

Festival je, dodaje ona, jedan od najvećih ne samo u Srbiji nego i u regionu i protekao je u različitim aktivnostima, kao što su muziciranje, pjesmaonica, recitaonica, krke-džake olimpijada, pjesnikovanje, slikanje, šah, klovnijada, potraga za blagom…

- Bio je to nezaboravan događaj. Tri dana boravka u prekrasnom Panonskom dečjem gradu i Petru i meni ostaće u trajnom sjećanju. Primljeni smo srdačno, stekli veliki broj novih prijatelja i poznanika i vratili se kući uz poruku festivala da dječiji svijet bude pametniji, da odrasli budu srećniji, da mašta bude lepršavija i djeca da nam budu najzdravija - rekla je Miladinovićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana